Da Bjørn Jespersen overtok familiehytten, som lå på en flott tomt i Eikangervåg, valgte han å flytte inn på heltid.

Hytten var en tradisjonell trehytte i laftet tømmer, og han bestemte seg derfor for å modernisere den når han selv skulle bo der. Samtidig ville han beholde det opprinnelige bygget, som det lå mange minner i. Løsningen ble et arkitekttegnet tilbygg i funkisstil.

Uventet løsning

Etter å ha forsøkt å tenke ut løsninger på egenhånd, kontaktet han et arkitektfirma, for å høre om de kunne tegne et tilbygg for han. Romløsninger og behov ble presisert i forkant, men arkitekten fikk også rom til å være kreativ. Resultatet ble langt ifra det han hadde sett for seg på forhånd, men han er allikevel godt fornøyd.

Til å utføre arbeidet hentet han inn Kålås Bygg, som han kjente fra lokalmiljøet. Han opplevde at samarbeidet mellom byggmester og arkitekt fungerte svært godt.

Fikk utsikten tilbake

– Den gamle hytten hadde kun små vinduer, og var relativt mørk. Det er litt av  grunnen til at jeg ville bygge på. Nå er det helt motsatt.

Det nye tilbygget har store vindusflater og nydelig utsikt mot Osterfjorden. Det er dessuten lagt inn høydeforskjeller, som uten å være for markante har ført til at de har fått tilbake utsikten som tidligere var blokkert av hus i front.

– Vi valgte en spesiell løsning på inngangspartiet i tilbygget. Det er dører i begge ender av inngangspartiet slik at en ser rett gjennom nybygget/hallen ved ankomst. Dette er også funksjonelt da det blir lettere tilkomst til “bakside “av hus. Fra inngangspartiet “åpenbarer utsikten seg” gjennom store vinduer i stuen. Vinduene i stuen står vinkelrett på hverandre og gir en panoramavirkning.

Ønsket å bruke en lokal bedrift

– Jeg ønsket å bruke Kålås Bygg fordi det er en lokal bedrift, som bruker lokale håndverkere. Da er de i nærheten hvis det skulle være noe, og de legger kanskje litt ekstra mye i jobben når det er for noen lokale.

Han trekker spesielt frem tømrerne, som var svært dyktige. Dessuten var det praktisk at Kålås Bygg har egen byggevarehandel. Dermed gikk det raskt og smidig å skaffe materialer dersom noe manglet.

Ingen A4-jobb

Bjørn er godt fornøyd med jobben Kålås Bygg har utført. Prosjektet bød på utradisjonelle løsninger og spennende kombinasjoner, og han synes resultatet og de ulike overgangene fungerer godt.

– Det var et spesielt prosjekt og ingen A4-jobb, men jeg har inntrykk av at de likte utfordringene. De leverte det de hadde lovet, og jeg er dessuten svært fornøyd med håndverkerne.

Han forklarer videre at han opplevde kommunikasjonen med Kålås Bygg som god. Det var de som administrerte prosjektet, og koordinerte alt med ulike håndverkere. Elektriker, rørlegger og taktekker var blant spesialistene som ble hentet inn.

– Jeg bodde jo i den opprinnelige hyttedelen mens arbeidet pågikk, så vi ble godt kjent. De er nesten som familiemedlemmer nå.