På tide å bygge ditt drømmehus?

Går du med tanker om å bygge drømmehuset? Å bygge eget hus trenger ikke å være så skummelt og omfattende som det kanskje høres ut. Vi i Kålås Bygg har 50 års erfaring, og har med det opparbeidet oss erfaringen og kunnskapen som skal til for å lose deg trygt gjennom byggeprosessen. Sammen bygger vi ditt drømmehus.

Hvordan komme i gang med byggeprosjektet?

Mange sitter hjemme og tenker ut hvordan drømmehuset skal se ut. Første steg for å gjøre drømmen til virkelighet, er å ta kontakt med oss for en prat om hvilke planer og ønsker dere har. Deretter drar vi på befaring på tomten for å kartlegge relevante forhold, slik at vi kan komme med noen kvalifiserte anbefalinger. Vår jobb som spesialist er å tenke på de faktorene det ikke er like lett for deg å se. Dette omfatter alt fra tomtens potensiale, til reguleringer fra myndighetene.

Etter befaring begynner arbeidet med å skissere opp ditt fremtidige hjem. Noen ønsker å designe huset helt på egenhånd, mens mange finner inspirasjon i Mesterhus-katalogen. Når vi har kommet frem til en løsning du er tilfreds med, setter vi opp et pristilbud sammen.

Du finner en detaljert beskrivelse av byggeprosessen her.

Ferdighus eller tegnet hus?

Når man skal bygge sitt drømmehus, er kanskje den umiddelbare tanken at dette skal tegnes fra scratch, og det kan virke som en stor prosess. Da er det viktig å huske på at selv om man velger å ta utgangspunkt i et såkalt kataloghus, betyr ikke det at huset ditt trenger å se ut som i katalogen. Som regel brukes husene i Mesterhus-katalogen som et utgangspunkt. Deretter gjøres tilpasninger basert på dine behov og våre forslag. Modellene er tegnet av arkitekter, og satt sammen på en måte som av erfaring har vist seg hensiktsmessig. Dette gjør dem godt egnet til å jobbe ut i fra.

Vi opplever ofte at kundene kommer til oss og vet hva de vil ha, men ender opp med noe helt annet. Å tegne hus er en prosess med mange endringer og justeringer. Veien til målet finner vi sammen med deg.

Hvorfor skal Kålås Bygg bygge ditt drømmehus?

Vår lange fartstid i bransjen har gitt oss mye kunnskap og erfaring, som vi forvalter på en god måte. Vi har gjennom årene opparbeidet oss et godt nett av samarbeidspartnere i bransjen, og gode rutiner for prosjektstyring og internkontroll. I tillegg til at vi har de beste forutsetninger for å vite hvordan din tomt optimalt kan utnyttes, kjenner vi forholdene på Vestlandet. Vi vet at denne landsdelen har værforhold som må tas hensyn til ved husbygging, og vi har løsninger vi vet fungerer over tid.

Det skal være trygt for deg å velge oss som samarbeidspartner. Derfor låser vi 10% av kontraktssummen ved kontraktsinngåelse, som en garanti for at vi leverer det vi har lovet. Ved overtakelse av ditt nye hus, reduseres denne summen til 5%, som vil gjelde de neste fem årene. Dette er en trygghet for deg dersom mangler skulle vise seg på et senere tidspunkt.