Husets ytterdør er i bruk flere ganger om dagen. Den er utsatt for vær og vind og skal holde både kulde, lyder og innbruddstyver ute. Ytterdøra bør derfor være av gode og solide materialer. I dagens marked finnes det mange muligheter. Her får du noen gode tips om hva som er viktig å tenke på når du skal bytte ytterdør

Hvorfor bytte ytterdør?
Det kan være flere grunner til å skifte ut en utgangsdør. Kanskje er den gamle døra ikke helt tett, den har blitt slitt eller du rett og slett ønsker et nytt uttrykk på huset ditt. Bortsett fra det rent praktiske, sier husets ytterdør noe om de som bor der og gir karakter til et inngangsparti. En ny dør kan gi huset et realt løft.

En god ytterdør som isolerer mot både vær, vind og lyd
Mange i Norge bor svært værutsatt med kald snø, vind og regn. Med en gammel og utett dør vil huset fort kunne føles kaldt og trekkfullt. – Å holde kulda ute er en av ytterdøras viktigste funksjoner, forteller Lydie Soares i Sweedor Norge, og legger til: – Kulda og innbruddstyver.

 

Terrassedøren er ofte ekstra utsatt for innbrudd, og det anbefales derfor å bruke en solid dør også her.

 

Trygt og sikkert med en solid ytterdør
Det er gjennom døra gjester ønskes velkommen inn, men det er også ytterdøra som skal holde uønskede gjester ute. Med en ny og sikker ytterdør kan du føle deg trygg når døra er låst. Det skal være vanskelig å bryte seg inn, også gjennom et eventuelt glassvindu. Hvorvidt låsen «holder fast» døren i karmen når den er lukket og låst, og at hengslene låser dørbladet til karmen når den er lukket, er andre ting som vil kunne gjøre at innbruddstyven ikke velger ditt hus.

Ytterdøren skal holde kulde, vind og innbruddstyver ute, men er også en viktig del av husets sjel og uttrykk. © Swedoor

En vanlig ytterdør av god kvalitet er i de aller fleste tilfeller nok for å sikre boligen fra innbrudd, men i enkelte tilfeller kan det være riktig å velge en såkalt sikkerhetsdør. – Dersom man bor steder som er ekstra utsatt for innbrudd, eller av en annen grunn føler behovet for økt trygghet, kan man velge en sikkerhetsdør, forteller Lydie Soares i Swedoor Norge.
En sikkerhetskvalifisert ytterdør lever opp til en høyere standard enn en vanlig ytterdør, som blant annet innebærer at døra skal kunne stå i mot innbruddsforsøk i minst 20 minutter. Vanlige ytterdører skal selvsagt også holde innbruddstyvene ute, men for de som er ekstra opptatt av sikkerhet vil en sikkerhetsdør være det riktige valget.
Sweedors nye sikkerhetsklassifiserte ytterdører i tre passer inn på de fleste bolighus uten å gå på akkord med designet, og er derfor et kjærkomment tilskudd i markedet. Tidligere måtte man gjerne velge design og utseende bort til fordel for ekstra sikkerhet, men med Sweedors nye sikkerhetsklassifiserte ytterdører er ikke det lenger nødvendig. Dørene fås i flere modeller og farger, med og uten glass.

Trenden viser at flere velger ytterdør med farge
Foruten de praktiske og sikkerhetsmessige fordelene ved en ny ytterdør, er det også viktig å velge noe du synes ser bra ut. Hvorfor ikke være litt vågal og velge ytterdør med farge? Døra bør selvsagt matche resten av husets stil, men noe så enkelt som farge kan gjøre en hel masse med husets uttrykk!
– Vi ser helt klart en trend med at flere tør velge farger, forteller Lydie Soares. På Sweedors Instagram-konto ligger det for eksempel en knallgul dør med husnummeret frest ut. – Det er gøy å se at folk eksperimenterer med farger, synes hun.

Trenden på ytterdører viser at folk tør eksperimentere mer med andre farger enn standard hvite dører. © Swedoor

Pris, kvalitet og stil
Det går gjerne flere tiår mellom hver gang man bytter ut en ytterdør. Det er derfor lurt å bruke god tid på å finne riktig dør. Enten det er pris, kvalitet eller stil som er viktigst for deg, kan vi hjelpe deg med ditt valg. Byggtorget fører flere varianter av Sweedors ytterdører, som også kan bestilles i nesten alle farger. Dessuten kan man velge mellom klart, frostet, Cotswold eller maskinantikt glass, eller spesialbestille dører med for eksempel husnummer. Dørene fra Sweedor kommer i to ulike kvaliteter.

Den prisgunstige Clever-line dekker de mest grunnleggende behovene, mens serien ADVANCE-LINE har utallige valgmuligheter av materialer, farger og funksjoner.

Med Sweedors nye app «Door Designer» kan du se og prøve hvordan en ny dør kan se ut hjemme hos deg. Last ned appen gratis for både iOS og Android i appstore.
Kom innom oss i Byggtorget for en dør-prat, så finner vi riktig løsning for ditt hus!

 

Se utvalget i Swedoors Hovedbrosjyre her:

http://ipaper.ipapercms.dk/JeldWenAS/NO/SwedoorJWHovedbrosjyre/?page=1