Bygg ditt første hus

Tanken på å bygge selv for første gang, kan være overveldende for mange. Å bygge sitt første egne hus er en stor begivenhet, og det kan være vanskelig å vite hva du bør undersøke og hva du bør se etter. En god byggmester loser deg trygt gjennom prosessen, og sørger for at de rette spørsmålene blir stilt. Med oss som samarbeidspartner, er plutselig ikke veien til drømmehuset så lang likevel.

Kjøpe brukt hus eller bygge selv?

Når man skal kjøpe sitt første hus, vet man som regel ikke helt hva man går til. Kanskje høres det litt for omfattende ut å bygge det første huset selv, og dermed tryggere å kjøpe et hus der det allerede har bodd noen. Er du heldig og finner akkurat det huset du ønsker deg, har du dessuten mulighet til å flytte rett inn. Husbygging, på en annen side, er et tidkrevende prosjekt.

Allikevel er det viktig å tenke på at utformingen på brukte hus, sjelden passer med forventningene vi har til hus i dag. Mens eldre hus gjerne har mindre kjøkken og bad, er dette noe stadig flere nå velger å vie mer plass til. Ved å bygge ditt eget hus, vet du at du får akkurat den utformingen du ønsker.

Ønsker du å kjøpe et brukt hus, hjelper vi deg gjerne med både utvendig og innvendig rehabilitering.

Fordeler med å bygge eget hus:

  • krever mindre vedlikehold i fremtiden
  • lavere energikostnader på nytt hus
  • det kan tilpasses så det fungerer optimalt for deg og din familie
  • det er ingen dokumentavgift på nye hus

Føl deg trygg gjennom byggeprosessen

En erfaren byggmester kjenner de ulike fasene i byggeprosessen, og vet hva som må tas stilling til på hvilken tidspunkt. Når man bygger sitt første hus, føles det trygt å ha en pålitelig partner som kan bidra med den faglige kompetansen man ikke selv sitter på. Mange førstegangsbyggere tenker først og fremst på de estetiske aspektene ved husbygging, og det er helt normalt. Vi er her for å avklare alle de praktiske elementene du kanskje ikke vet at du må ta stilling til.

Som byggmester vil vi bruke vår erfaring til å komme med råd og anbefalinger, men det er du som skal bo i huset og derfor tar de endelige beslutningene. Gjennom hele prosessen vil vi ha løpende kontakt med deg, og vårt mål er å bygge et hus du er fornøyd med. Samtidig ønsker vi å være en realistisk part, for å øke sjansen for at resultatet svarer til forventningene.

Realisér husdrømmen

Går du med en drøm om å få bygget ditt eget hus, og vil ha råd om hvordan dette kan la seg gjøre?